

ANDE 2025 Pan Africa Conference Draft Agenda

Tuesday, February 11th Pan Africa Conference Day 1

Time (GMT)	Session
8:00-9:00 am (60 minutes)	Registration and Welcome Coffee
9:00-9:30 am (30 minutes)	Welcoming Remarks Devin Chesney, Interim Executive Director, ANDE
9:30 - 10:00 am (30 minutes)	 Spark Talks Digitized Financial Literacy On the Go (Eng) Organization: Fate Foundation
10:00 - 11:00 am (60 minutes)	Keynote Speaker Panel: Bridging the Gap: Aligning African Governments' Priorities with Development Finance Institutions (DFIs) Through Entrepreneurial Ecosystem • Speakers: (TBC)
11:00 - 11:30 am (30 minutes)	Coffee Break
11:30 - 1:00 pm (90 minutes)	 Workshops Exploring a storytelling framework approach to Impact measurement and Management. Organization: Entrepreneurship to the Point Unlocking Private Capital for Sustainable Growth in Africa - Models and Outcomes/ Empowering youth and women through blended finance for inclusive African agri-businesses Organization: AVPA and GAIN How to effectively utilize ANDE platform and localization of new models/learnings especially for new member Organization: ANDE and USAID Does results based finance catalyse funding for SGBs or is it is a disincentive to scale and mature / Treasury and Cash Flow Management for Inclusive Growth Organization: Stanford Seed and Seedstars Creative Economies in West Africa (Policy Dialogue): A Goldmine for Investment and Impact ANDE / Enterprise Development Centre with Ministry Arts, Culture, Tourism and the Creative Economy, Bank of Industry, IDC
1:00 - 2:00 pm	Networking Lunch

(60 minutes)	
2:00 - 3:15 (75 minutes)	 Breakouts Digitizing VSLAs for Resilience and Financial Inclusion in Northern Ghana / Unlocking Finance for SGBs: Harnessing the Potential of Digital Tools Organization: ADA and ACDI/VOCA Climate and gender lens investing in empowering diverse voices Organization: Dalberg, with a panel including Ikea Foundation, Wangara Ventures, TechnoServe, Solidaridad, IDRC Innovative Education and Training Models for Inclusive Entrepreneurship Organization: YALI East Africa From garbage to growth: Creating thriving and inclusive recycling sectors in Africa / The Case for Circularity - Lessons from the Fetola Circular Economy Organizations: TechnoServe and MEDA
3:15 - 3:45 pm (30 minutes)	Coffee Break
3:45 - 4:45 pm (60 minutes)	Speed Networking
4:45 - 5:00 pm (15 minutes)	Spark Talks • To be announced
5:00 - 6:00 pm (60 minutes)	 Roundtables From policy to practice: bringing meaningful policy changes to drive inclusive and female entrepreneurship pan-Africa Organization: Youth Business International and Fate Foundation Sustainable and Inclusive Investment Opportunities in Francophone Africa
6:30 - 8:30 pm (2 hours)	Cocktail Reception
8:30 pm	Dinner on Own

Wednesday, February 12th Pan Africa Conference Day 2

Time (GMT)	Session
8:30 - 9:00 am (30 minutes)	Welcome Coffee
9:00 - 10:00 am (60 minutes)	 Roundtables Value collaboration to increase financing for SGBs in Africa Organization: Kenya Climate Ventures and Smart Regional Consultants Facilitating a collaborative and inclusive ecosystem to enable market success for young green entrepreneurs in the waste value chain. Voluntary Service Overseas How to improve ESOs services to SGBs in sectors such as Agriculture, and WASH Organization: USAID Catalyze MS4G Harnessing the Power of Data for Inclusive SGB Financing/Digitization Organization: Somo Africa, Youth Business International and ADA Microfinance
10:00 - 11:00 am (60 minutes)	 Day Two Opening Remarks ANDE Pan African Outlook Speaker, Grace Wachori, Africa Regional Director Featured Speaker Fireside Chat with leading African Entrepreneur Speaker: To be announced
11:00 - 11:30 pm (30 minutes)	Coffee Break
11:30 - 1:00 pm (90 minutes)	 Workshops Unlocking Africa's Potential: The Role of DFI's in Driving Systemic Change in Africa Organization: ANDE/BII/Invest Salone/EBRD Supercharging the Informal Economy: Practical Tools for Scaling Productivity in Africa's Gig Economy / Role played by Digital Platforms in increasing Youth Employment Opportunities in Africa Organization: Acumen and Palladium Blended Learning: Integrating Digital and Face-to-Face Training Organization: Rainbow Consult

	 Driving Climate Action in Sub-Saharan Africa: Developing and Applying Impact Frameworks for Climate-Focused Enterprises Organization: Impact Amplifier
1:00 - 2:00 pm (60 minutes)	Networking Lunch
2:00 - 3:00 pm (60 minutes)	Speed Networking
3:00 - 3:30 pm (30 minutes)	 Spark Talks Empowering a Generation: Transforming Nigeria Youth Organization: Enterprise Development Centre Representation Matters: How Storytelling Fuels Inclusive Entrepreneurship Organization: Anzisha Prize
3:30 - 4:00 pm (30 minutes)	Coffee Break
4:00 - 5:15 pm (75 minutes)	 Breakouts Are BDS Standards the Key to Unlocking Africa's Entrepreneurial Potential? Organization: African Management Institute and Argidius Foundation Innovative Partnership Models Expand Small Value Chain Actors Access to Finance for Growth and Financial Inclusion Organization: USAID Implemented by Palladium Unlocking the Potential of the Creative Cultural Industry: Mapping the Value Chain and Defining Stakeholder Roles Organization: Enterprise Development Centre Engaging the Hidden Middle for Safer, More Nutritious, and Sustainable Food Environments: Strategies for Transporters, Traders, and Wholesalers Organization: Rikolto Agribusiness Finance: Driving growth and social outcomes through access to finance / Scaling Early-Stage Climate Solutions
5:15 - 6:00 pm (45 minutes)	Intermission
6:00 - 7:00 pm (60 minutes)	Cocktail Reception - SGB Fireside Chat
7:00 - 9:00 pm (2 hours)	Gala Dinner